Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Ενημέρωση για τα Δάνεια ΜΤΠΥ

"Σχετικά με την υποβολή της αίτησης, τη χορήγηση και την εξόφληση δανείου Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα του Ταμείου (www.mtpy.gr) και συγκεκριμένα στις ενότητες «ΜΕΤΟΧΟΙ» και «ΦΟΡΕΙΣ» υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για τους μετόχους και τους εκκαθαριστές μισθοδοσίας.

Για διευκόλυνσή σας, παρατίθενται στη συνέχεια οι σχετικοί σύνδεσμοι:

https://www.mtpy.gr/daneia (πληροφορίες για μετόχους)

https://www.mtpy.gr/ekkatharistes-daneia (πληροφορίες για εκκαθαριστές μισθοδοσίας)

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε και το σχετικό δελτίο τύπου με ημερομηνία
δημοσίευσης την 18/7/2024 (https://www.mtpy.gr/blog/category/deltia-typoy/xorigisi-daneion-toy-metoxikoy-tameioy-politikon-ypallilon-m-t-p-y-apo-ton-septemvrio-toy-2024).

Υπενθυμίζουμε ότι η υποβολή αιτήσεων δανείων ξεκινά στις 9/9/2024. Οι αιτήσεις δανείων θα πρέπει να υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» που υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΜΤΠΥ (https://www.mtpy.gr/diathesimes-ypiresies) με τη χρήση κωδικών taxis.

Η πλατφόρμα αιτήσεων δανείων θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου ποσού, που εγκρίθηκε με την 22η / 09.07.2024 απόφαση του ΔΣ του ΜΤΠΥ και θα τεθεί ξανά σε λειτουργία με νέα απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν μόνο οι μέτοχοι του ΜΤΠΥ (εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι) στους οποίους διενεργούνται οι τακτικές υπέρ ΜΤΠΥ κρατήσεις επί των μηνιαίων αποδοχών τους. Οι μέτοχοι πρέπει να έχουν τουλάχιστον διετή συμμετοχή στο Ταμείο (δηλαδή να υπάρχουν κρατήσεις στη μισθοδοσία τους υπέρ ΜΤΠΥ για τουλάχιστον 24 συνεχόμενους μήνες) και να μην είναι άνω των 59 ετών.

Κατά τη σύνταξη της ηλεκτρονικής αίτησης δανείου, στην οθόνη του υπολογιστή θα εμφανίζονται σε πίνακα όλα τα οικονομικά στοιχεία του δανείου, και στη συνέχεια ο μέτοχος θα μπορεί να προχωρήσει στην υποβολή της αίτησής του.

Για την αίτηση δανείου δεν απαιτείται η επισύναψη κανενός δικαιολογητικού, καθώς με τη χρήση των κωδικών taxis και μέσω Διαλειτουργικοτήτων θα ελέγχονται όλα τα στοιχεία που δηλώνονται.

Στην ιστοσελίδα του ΜΤΠΥ (https://www.mtpy.gr/daneia) υπάρχουν όλα τα πεδία της αίτησης που θα πρέπει να συμπληρωθούν, καθώς και εκείνα που συμπληρώνονται αυτόματα από το σύστημα. Για το λόγο αυτό δεν χρειάζεται οι μέτοχοι να τηλεφωνούν ή να στέλνουν emails στο ΜΤΠΥ.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται στο email που θα δηλώνεται, καθώς σε αυτό θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά μηνύματα για την ενημέρωση του δανειολήπτη σχετικά με την πορεία του δανείου και τις ενέργειες που πρέπει ο ίδιος να κάνει.

Αντίστοιχα μηνύματα θα αποστέλλονται και στον εκκαθαριστή μισθοδοσίας, στο email που μας έχει δηλώσει η υπηρεσία του.

Ζητούμε την συνεργασία και την κατανόησή σας, και παρακαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο όπως μελετήσει τις σχετικές πληροφορίες που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΜΤΠΥ προκειμένου να αποφευχθούν άσκοπες τηλεφωνικές κλήσεις και emails που θα έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση του έργου των υπαλλήλων του τμήματος και τη χορήγηση των δανείων.

Ομοίως, για τον ίδιο λόγο, παρακαλούμε ειδικά τους μετόχους να διαβάζουν τα κείμενα που θα εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή τους κατά τη διάρκεια υποβολής της αίτησης δανείου.

Τυχόν προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν κατά την υποβολή των αιτήσεων στις 9/9/2024 είναι η υπερφόρτωση του δικτύου λόγω μεγάλης ζήτησης για δάνεια με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση στην υποβολή αίτησης. Σε κάθε περίπτωση, στην οθόνη του υπολογιστή θα εμφανίζεται σχετικό μήνυμα και δεν θα χρειάζεται η τηλεφωνική επικοινωνία με το ΜΤΠΥ.

Τέλος, ενημερώνουμε ότι για την υποβολή της αίτησης δανείου συνιστάται η χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και όχι τάμπλετ ή κινητό τηλέφωνο, καθώς ενδέχεται ειδικές εφαρμογές ή ρυθμίσεις αυτών να μην επιτρέπουν τη λειτουργία της πλατφόρμας των αιτήσεων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι φορείς έχουν δηλώσει στο ΜΤΠΥ ως στοιχείο επικοινωνίας με τον εκκαθαριστή μισθοδοσίας ηλεκτρονική διεύθυνση που λήγει σε yahoo, gmail, otenet, κλπ, και δεν έχουν στείλει ακόμη (όπως τους έχουμε ζητήσει) έγγραφη βεβαίωση ότι η διεύθυνση αυτή είναι υπηρεσιακή, τότε λόγω διατάξεων περί προσωπικών δεδομένων οι διευθύνσεις αυτές δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το ΜΤΠΥ και δεν θα μπορούν οι μέτοχοι που αμείβονται από τους φορείς αυτούς να λάβουν δάνειο από το Ταμείο μας.

Με εκτίμηση,
Ο αναπληρωτής προϊστάμενος του τμήματος
Χρηματικών Διευκολύνσεων
Γεώργιος Κοζυράκης"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *