Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΓια άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι τα κόμματα που έχουν αποφασίσει με την πολιτική τους να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και όχι τα συμφέροντα του λαού, στον τομέα της Υγείας – Πρόνοιας αλλά και σ’ όλους τους τομείς, δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα και δεν έχουν καμία ντροπή. Χθες, στην προεκλογική του ομιλία στο Ηράκλειο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κος Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ανερυθρίαστα ότι πριν παραιτηθεί από την κυβέρνηση κατάφερε να εξασφαλίσει τη συνέχεια της λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής στο Πα.Γ.Ν.Η., της πρώτης κλινικής στην Ελλάδα που ξεκίνησε με πρόγραμμα ΕΣΠΑ, με ημερομηνία λήξης δηλαδή και η οποία κλείνει αυτές τις ημέρες αφού φεύγουν όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται με μπλοκάκι ενταγμένοι στο πρόγραμμα. Δεν υπάρχει η δυνατότητα νοσηλείας παιδιών και τα περιστατικά θα πρέπει να ταξιδεύουν για Αθήνα, ενώ παραμένει για παροχή υπηρεσιών παιδοψυχιατρικής φροντίδας μόνο ένα μικρό μέρος των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, ο κος Αλ. Τσίπρας δεν είπε κουβέντα για τις υπόλοιπες κλινικές που συγχωνεύονται (Νεφρολογική, Παιδοχειρουργική).
Η ευθύνη του Υπουργείου Υγείας, της 7ης Υ.Π.Ε. και της Διοίκησης του Πα.Γ.Ν.Η. για την μετατροπή της κλινικής σε νοσοκομείο ημέρας προκειμένου να εξυπηρετεί κάποια περιστατικά τις πρωινές ώρες με το εναπομείναν προσωπικό είναι τεράστια και δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι η Κλινική κλείνει. Μια κλινική που θα μπορούσε να εξυπηρετεί όλο το νότιο Αιγαίο και για της οποίας αρκεί η μονιμοποίηση του προσωπικού που αποδεδειγμένα, έστω και για ένα μικρό διάστημα, λειτούργησε υποδειγματικά σε αντίξοες συνθήκες. Αλλά για το ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα που αντιμετωπίζουν την Υγεία ως εμπόρευμα δεν είναι προτεραιότητα η υγεία των παιδιών μας αλλά η εξοικονόμηση χρημάτων που θα καταλήξουν στις τσέπες των λίγων και ισχυρών.
Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. καταγγέλλει τα ψέματα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει γι’ ακόμη μία φορά ότι θα παλέψει μαζί με τους εργαζόμενους του Ηρακλείου όχι μόνο για μια Παιδοψυχιατρική Κλινική που να λειτουργεί όπως πρέπει με μόνιμο προσωπικό και συνθήκες που μας αξίζουν ως ασθενείς και ως εργαζόμενοι αλλά συνολικά για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *