Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ



Συνάδελφοι /σσες,
Η κυβέρνηση πιστή στις δεσμεύσεις της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Δ.Ν.Τ. και το Κεφάλαιο συνεχίζει στην ίδια αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική των προκατόχων της και προχωράει στην υλοποίηση της συμφωνίας του 3ου μνημονίου. Την Παρασκευή 16 Οκτώβρη ψηφίζει το πρώτο πολυνομοσχέδιο που οι συνέπειες του είναι εξοντωτικές για μας τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τον λαό. Ετοιμάζονται βίαιες ανατροπές σε βάρος μας με το νέο ασφαλιστικό, το νέο εργασιακό, το νέο φορολογικό, το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.
Με το νομοσχέδιο έρχεται νέος σφαγιασμός στα ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων.  Ποιος νοσηλευτής, ποιος τραυματιοφορέας, ποιος τεχνολόγος, εργαζόμενος στις ακτινοβολίες, ποιοι άλλοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο μπορούν να αντέξουν να εργάζονται μέχρι τα 67 τους για να πάρουν μετά μία σύνταξη πείνας. Και με το νέο ασφαλιστικό του Νοέμβρη βάσει των προτάσεων της επιτροπής των «σοφών» ουσιαστικά καταργείται κάθε έννοια κοινωνικής ασφάλισης που γνωρίσαμε έως σήμερα. Ανατρέπει τα πάντα, από επανεξέταση όλων των συντάξεων που χορηγούνται, την ενοποίηση όλων των ταμείων, επικουρικών και κύριων, μεγάλη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης (από 80 έως 70% σε 60 έως 50%) και επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων στη βασική σύνταξη που θα χορηγείται μετά τα 67 έτη.
Σημαντική μείωση χρηματοδότησης στα νοσοκομεία και την πρόνοια προβλέπει το νέο μνημόνιο, επέκταση της επιχειρηματικότητας και της ιδιωτικοποίησης, νέες συγχωνεύσεις και κλείσιμο μονάδων και δομών Υγείας.
Για μας τους εργαζόμενους αυτή η πραγματικότητα δεν μας επιτρέπει καμιά αναμονή, κανέναν εφησυχασμό, καμιά αυταπάτη. Μονόδρομος η οργάνωση του αγώνα μας. Παίρνουμε θέση με τα συμφέροντα ποιων είμαστε, στον αγώνα με ποιους συμπορευόμαστε.
Συνάδελφοι/σσες, σας καλούμε όλες και όλους να συμμετέχετε στο συλλαλητήριο των συνδικάτων την Παρασκευή 16 Οκτώβρη στις 19:00 στην πλατεία Ελευθερίας με το μπλοκ του Σωματείου μας.
Να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε, να απαιτήσουμε για:
·         Κατάργηση παλαιών και νέων εφαρμοστικών νόμων στην Υγεία. Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες που είχαμε (μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές) με τα μνημόνια εργαζόμενοι και ασθενείς – Διαγραφή του χρέους.
·         Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν και πλήρη Υγεία για όλους.
·         Κατάργηση κάθε χαρατσιού στην Υγεία και παντού. Κατάργηση της ΕΣΑΝ ΑΕ και κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.
·         Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη σταθερή εργασία. Μονιμοποίηση των εργαζομένων στα νοσοκομεία (επικουρικών, συμβασιούχων, ΕΣΠΑ, κλπ.).
·         Αξιοπρεπείς μισθούς. Άμεση πληρωμή χωρίς περικοπές όλων των δεδουλευμένων (μισθών, υπερωριών, εφημεριών).
·         Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Καθολικό δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αξιοπρεπείς συντάξεις. Ένταξη μας στα βαρέα και ανθυγιεινά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *