Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ


Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. καλεί όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη στήριξη τους στους πρόσφυγες. Είναι άνθρωποι που ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους και η αιτία είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ εμποδίζοντας το δικαίωμα των λαών να αποφασίζουν μόνοι τους για το παρόν και το μέλλον τους. Εξωθούν στην προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους και αποβλέπουν στον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών των χωρών τους και τους δρόμους της μεταφοράς τους. Στο δρόμο για να ξεφύγουν από τις βόμβες που τους σκοτώνουν στις πατρίδες τους έρχονται αντιμέτωποι με την καταστολή, τους πνιγμούς στη Μεσόγειο και το Αιγαίο, γίνονται θύματα δουλεμπόρων.
Το Σωματείο αποφάσισε να οργανώσει διαδικασία συλλογής φαρμάκων, υγειονομικού υλικού, είδη υγιεινής, τρόφιμα μακράς διαρκείας και άλλα είδη διαβίωσης και καλεί όλους τους εργαζόμενους έμπρακτα να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους. Για το λόγο αυτό το ΔΣ του Σωματείου συγκρότησε επιτροπή από εργαζόμενους του νοσοκομείου που μαζί με μέλη του ΔΣ και άλλους εθελοντές (η επιτροπή είναι ανοιχτή σε όποιον ενδιαφέρεται να συμμετέχει) θα αναλάβουν την ενημέρωση και την οργάνωση της συλλογής των υλικών. Η επιτροπή αποτελείται από τους παρακάτω εργαζόμενους:
Ανυφαντάκη Στέλλα – Νοσηλεύτρια
Βελεντάκης Παύλος - Καθαριστής
Βέρρα Ειρήνη – Επισκέπτρια Υγείας
Δημητρίου Χαρά – Φυσικοθεραπεύτρια
Καραμίντζιου Δέσποινα – Κοινωνική Λειτουργός
Καρύδη Κωστήλια – Ειδικευόμενη Ιατρός Αναισθησιολογίας
Τζαβάρα Νάνσυ – Νοσηλεύτρια

Αποφασίστηκε η διαδικασία συλλογής υλικών για την πρώτη αποστολή να διαρκέσει από Δευτέρα 26 Οκτωβρίου έως και Παρασκευή 6 Νοεμβρίου. Τα υλικά θα συλλέγονται στα γραφεία του Σωματείου καθημερινά το παραπάνω διάστημα από τις 14:30 έως και 16:00. Στα γραφεία του Σωματείου θα παραβρίσκονται μέλη της επιτροπής που θα τα παραλαμβάνουν, θα τα διαχωρίζουν και θα τα ταξινομούν.
Επιλέχτηκε στην πρώτη συλλογή – αποστολή να περιλαμβάνονται τα παρακάτω είδη:
-          Φάρμακα (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, αντιισταμινικά, αντιβιοτικά, παιδικά σιρόπια, αντιδιαρροϊκά, βιταμίνες, συμπληρώματα διατροφής κλπ.)
-          Υγειονομικό υλικό (γάζες, επίδεσμοι, φυσιολογικοί οροί, αντισηπτικά, αυτοκόλλητες γάζες για τραύματα, ψυκτικά σε σπρέι για τραύματα, betadine, κλπ.)
-          Βρεφικά είδη (γάλα βρεφικό, μπιμπερό, κρέμες, μωρομάντηλα, πάνες, κλπ.)
-          Είδη ατομικής υγιεινής (σαπούνια, κρέμες, παιδικές λοσιόν, σαμπουάν, χαρτί υγείας, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, κλπ.)
-          Τρόφιμα μακράς διαρκείας (παιδικά γάλατα, κρέμες, γάλατα μακράς διαρκείας, κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, νερό, χυμοί, ξηροί καρποί, μπάρες δημητριακών)
-          Είδη αδιάβροχου ρουχισμού (αντρικά, γυναικεία, παιδικά)

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και όσους άλλους επιθυμούν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Σωματείου, να εκδηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προσφέροντας από το υστέρημα τους για τους ταλαιπωρημένους, κατατρεγμένους και ξεσπιτωμένους πρόσφυγες συνανθρώπους μας.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *