Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

ΑΝΤΙΙΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ

Το Σωματείο Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. στηρίζει και συμμετέχει στην αντιιμπεριαλιστική – αντιπολεμική πορεία την Κυριακή 10 Απρίλη στη Σούδα.
Η αποστολή πλοίων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο σε ρόλο «χωροφύλακα» απέναντι στις προσφυγικές ροές, με συμφωνία της Ε.Ε. και της ελληνικής κυβέρνησης, αποτελεί μία εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη για τον λαό μας και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή. Η ένταση πλέον μεταφέρεται και στο Αιγαίο, την ώρα που γενικεύεται η πολεμική σύγκρουση στη Συρία, το Ιράκ αλλά και στην Τουρκία όπου το κράτος κλιμακώνει τον πόλεμο ενάντια στους Κούρδους και τα λαϊκά κινήματα στο εσωτερικό της. Η παραχώρηση αυτή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπηρετεί τις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και όχι την «ανθρωπιστική» διαχείριση του προσφυγικού. Με αφορμή τη «φύλαξη» των συνόρων της Ελλάδας - ως εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. - από τους πρόσφυγες, στο Αιγαίο ασκούνται πλέον κοινές περιπολίες των δυνάμεων της Frontex, των δυνάμεων ταχείας επέμβασης της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, ενώ δρομολογείται απόφαση της Ε.Ε. για δημιουργία ευρωπαϊκής συνοριακής ακτοφυλακής.
Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά τις αρχικές δηλώσεις για υποδοχή και εγκατάσταση προσφύγων, απαγορεύουν την ασφαλή και απρόσκοπτη είσοδο των προσφύγων. Οι αποφάσεις τους μπροστά στα αυξανόμενα κύματα γίνονται όλο και πιο σκληρές. Τα εξωτερικά χερσαία σύνορα ήταν και παραμένουν κλειστά για όλους τους πρόσφυγες αναγκάζοντας τους να φτάνουν στην Ευρώπη περνώντας μέσα από επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές, κάτι που έχει κοστίσει την απώλεια χιλιάδων ανθρώπινων ζωών. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) οι νεκροί/αγνοούμενοι στη Μεσόγειο μόνο τους τρεις πρώτους μήνες του 2016 είναι ήδη 627, ενώ τα έτη 2014 και 2015 οι θάνατοι έφτασαν τους 3500 και 3771, αντίστοιχα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστια ευθύνη για την ανυπαρξία του κράτους καθώς και για την ανύπαρκτη μεταναστευτική πολιτική.
Θετικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αυθόρμητα δίπλα στους πρόσφυγες με διάφορα μέσα. Καλούμε τον ελληνικό λαό να μην υποκύψει στις ρατσιστικές κραυγές της Ε.Ε. και να συνεχίσει να εκφράζει τη διεθνιστική-ταξική του αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Εχθρός μας είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και όχι οι πρόσφυγες! Εχθρός μας είναι το κεφάλαιο που προκαλεί τον ξεριζωμό και γι αυτό αποτελεί επιτακτική ανάγκη να ενταθεί η αντιιμπεριαλιστική πάλη του λαού μας ενάντια στους πολέμους. Η ύπαρξη της βάσης του ΝΑΤΟ στη Σούδα είναι προκλητική και η απάντηση πρέπει να είναι μαζική και μαχητική. Αγωνιζόμαστε:
- Να ανοίξουν τώρα οι συνοριακές δίοδοι για τους πρόσφυγες προς την Ευρώπη αλλά και μεταξύ των χωρών της Ευρώπης.
- Κανένας φράκτης στην Ευρώπη.
- Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τις επεμβάσεις και τους βομβαρδισμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και στη συμμετοχή της χώρας μας με οποιαδήποτε κάλυψη, βάσεις, υποδομές, στρατό.
- Άμεση αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τις επιχειρήσεις ενάντια στους πρόσφυγες.
- Ενάντια στις ανάλγητες αντιμεταναστευτικές πολιτικές της Ε.Ε. και της ελληνικής κυβέρνησης.
Καλούμε όλο τον κρητικό λαό στην αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική πορεία στη Σούδα στις 10 Απρίλη (14:00 αναχώρηση με αμάξια και πούλμαν από τη Δημ. Αγορά).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *