Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΥΠΕ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 11:00 – 15:00
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΣΤΙΣ 11:00
ΘΑ ΜΕΤΑΒΟΥΜΕ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ 7Η Υ.ΠΕ.
Συνάδελφοι/σσες,
Όλοι ζούμε τη δραματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη προσωπικού που έχει πάρει πια εγκληματικές διαστάσεις τόσο ως προς την ποιότητα και την ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς μας, όσο κι ως προς για τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς λόγω της κατακόρυφης εντατικοποίησης. Πρακτικά το νοσοκομείο – λόγω της απουσίας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – λειτουργεί ως τεράστιο κέντρο υγείας (με συνεχώς αυξανόμενο αριθμό εισαγωγών και προσερχόμενων στα εξωτερικά ιατρεία) χάνοντας έτσι τις δυνατότητες που έχει να λειτουργήσει ως τριτοβάθμιο νοσοκομείο.
Οι προκηρύξεις για μόνιμες προσλήψεις συνολικά στις δημόσιες μονάδες Υγείας δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε τις πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις. Η έλλειψη προσωπικού, η εντατικοποίηση και η υποχρηματοδότηση έχουν χτυπήσει κόκκινο. Ρεπό και άδειες του 2015 χρωστούνται . Κινδυνεύουν να κλείσουν χειρουργικά κρεβάτια και κρεβάτια της ΜΕΘ. Ένας νοσηλευτής καλείτε να περιθάλψει 40 με  50 ασθενείς.  Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 970 θέσεις που ανακοινωθήκαν στα νοσοκομεία μόνο 10 εργαζόμενοι προβλέπονται να έρθουν. Και από την προκήρυξη 580 επικουρικών εργαζομένων δεν προβλέπεται κανένας νοσηλευτής. Την ίδια ώρα απολύονται τέλος Σεπτέμβρη 40 συνάδελφοι μας επικουρικοί και 15 συνάδελφοι μας από την Παιδοψυχιατρική κλινική, τέλος Μαΐου 13 συνάδελφοι 5μηνιτες. Το Υπουργείου Υγείας προωθεί τις ατομικές συμβάσεις εργασίας στην καθαριότητα σήμερα και μετα σε όλες τις υπηρεσίες, για να ξεφορτωθεί τα όποια δικαιώματα είχαν κατακτήσει οι εργαζόμενοι. Τους καλούν να επιλέξουν μεταξύ Σκύλλας (εργολάβου) και Χάρυβδης (ατομική σύμβαση- διοίκηση).
 Όλα αυτά τα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις και τις διοικήσεις έγινε συστηματική προσπάθεια να κουκουλωθούν τα προβλήματα της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης του νοσοκομείου, να απενοχοποιηθεί η επιχειρηματική δράση και η λειτουργία του αξιοποιώντας όλη την αντεργατική νομοθεσία, όπως απογευματινά ιατρεία, μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα, από υγειονομική μονάδα (Κ.Υ., ΠΕΔΥ) σε υγειονομική μονάδα (ΠΑΓΝΗ), κλινικές να λειτουργούν με εργαζόμενους με μπλοκάκι (Παιδοψυχιατρική), εργαζόμενοι με συμβάσεις (5μηνα, ΕΛΚΕ, επικουρικοί), με μαθητεία, με ιδιωτικά συνεργεία. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 300 περίπου εργαζόμενοι στο νοσοκομείο μας με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
 Ο νέος προϋπολογισμός του ΠΑΓΝΗ για το 2016 (39.450.000 €) δεν επαρκεί για τη λειτουργία του νοσοκομείου. Να τονίσουμε ότι το 2015 οι λειτουργικές δαπάνες του νοσοκομείου ανέρχονται στα 53,7 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη μέχρι τέλος του Φλεβάρη για φαρμακευτική δαπάνη έχει απορροφηθεί το 20%. Οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του νοσοκομείου φτάνουν 36.670.182 ευρώ μέχρι τέλος Φλεβάρη. Δηλαδή, θα χειροτερέψει η συντήρηση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και θα μεγαλώσουν οι υπάρχουσες ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα. Ταυτόχρονα, για τους ανασφάλιστους έχει δοθεί το ποσό των 100.00.000 ευρώ για όλα τα νοσοκομεία της χώρας που σημαίνει 10.000 ευρώ για κάθε νοσοκομείο.
Την ίδια στιγμή που η συγκυβέρνηση δεν προσλαμβάνει το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και μειώνει ακόμη περισσότερο τη χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας, συνεχίζει, όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις, να "μπουκώνει" με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους, με πρόσφατο παράδειγμα τη χορήγηση 330 εκατ. ευρώ σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες.
Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι η πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων μονάδων Υγείας οδηγεί στην ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων (λόγω της "εξοικονόμησης" κρατικών κονδυλίων για νέες επιδοτήσεις, αλλά και στην εξασφάλιση νέας "πελατείας" για την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία). Γι’ αυτό, η πολιτική αυτή αποτελεί απαίτηση των καπιταλιστών και στρατηγική επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που η εφαρμογή της στην Ελλάδα ξεκίνησε πολύ πριν την κρίση.
Δεν περιμένουμε σωτήρες – το ξέρουμε καλά ότι ποτέ δεν υπήρξαν ! Μόνο με συλλογικό - μαζικό αγώνα θα κατακτήσουμε τα δικαιώματά μας! Με αγώνα που για να είναι αποτελεσματικός, πρέπει να στρέφεται ενάντια στην πηγή της επίθεσης. Ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τους υπηρετεί. Σε αυτόν το δρόμο σε καλούμε να αγωνιστούμε μαζί. Μόνο με ανυπότακτο αγώνα μπορούμε να τα καταφέρουμε!
Κλιμακώνουμε με 48ωρη απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή το σφαγείο των αντιλαϊκών μέτρων.
Μπορούμε, έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *