Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ/ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - 24ΩΡΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 08:00 ΠΜ ΜΕ 10:00 ΠΜ
ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:00 ΠΜ


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το σωματείο εργαζομένων ΠαΓΝΗ προκηρύσσει 2ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 08:00 με 10:00 το πρωί και καλεί ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους στη Γενική Συνέλευση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου στις 8 πμ.

Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ και ΜΑΧΗΤΙΚΑ στην 24ωρη Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ την ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018.

Η επίθεση στα δικαιώματα μας δεν έχει τέλος!!! Όποια πτυχή της ζωής μας κι αν κοιτάξουμε, θα δούμε σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που κλιμακώνονται και καταργούν δικαιώματα κατακτημένα με θυσίες και αίμα, με αγώνες πολλών δεκαετιών.

Οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, η επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας, οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις λαϊκής περιουσίας, οι περικοπές σε Υγεία - Πρόνοια και Παιδεία, η απληρωσιά είναι ο οικονομικός «πόλεμος» που βιώνουν τα εργατικά - λαϊκά στρώματα για να φτιαχτεί «φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον», για να αυγαταίνουν δηλαδή τα κέρδη των καπιταλιστών.

Τον ίδιο στόχο υπηρετεί και η μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο εμπορευμάτων και Ενέργειας, και όσα συνοδεύουν αυτήν τη στρατηγική, μεταξύ άλλων η ανάδειξή της σε πρωταγωνίστρια χώρα των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή. Γι' αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει μαζί με τον αγώνα τους για το μεροκάματο, για την ανάκτηση των απωλειών τους, για τις Συλλογικές Συμβάσεις, να δώσουν τη μάχη ενάντια στην εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

H όξυνση των προβλημάτων, η εντατικοποίηση, οι απολύσεις των συμβασιούχων (επικουρικών εργαζομένων, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΟΑΕΔ, Παιδοψυχιατρικής, παρατασιούχων), ο σχεδιασμός περικοπής του ανθυγιεινού επιδόματος, το κτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η αξιολόγηση, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων, η υποστελέχωση τους, οι νέοι οργανισμοί των νοσοκομείων και η μεγαλύτερη είσοδος των ιδιωτών και των ΜΚΟ στη ψυχική υγεία αποδεικνύουν ότι  είναι μέρος της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής που τσακίζει τα δικαιώματα μας για να γίνουμε φθηνότεροι εργαζόμενοι και να εξοικονομηθούν κονδύλια για νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κενές οργανικές θέσεις στη νοσηλευτική υπηρεσία είναι 300, στη διοικητική 140, στην τεχνική 40 και στην ιατρική 70 ενώ παράλληλα οι συνάδελφοι που λείπουν με μετατάξεις ή σε μακροχρόνιες άδειες είναι 100 άτομα.

Δεν αρκεί να αγανακτούμε. Παλεύουμε για το δίκιο μας!

Διεκδικούμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα, τη μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ένταξη στα ΒΑΕ όσων εργάζονται στις αντίστοιχες συνθήκες.

Αγωνιζόμαστε για σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση όλων των πληρωμών και της επιχειρηματικής δράσης.
2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 08:00 ΠΜ ΜΕ 10:00 ΠΜ
ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:00 ΠΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *