Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά που οργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ στο νοσοκομείο σήμερα, Παρασκευή 27 Απρίλη. 

Την εκδήλωση διακόσμησαν πίνακες ζωγραφικής των Αθανασάκη Έφη, Ανδρουλάκη Λίνα, Βογιατζάκη Ελένη, Γρατσία Βασίλη, Δουλουφάκη Δημήτρη, Μαρκάκη Ελένη, Παγκάλου Λαμπρινή, Παγωμένου Κωνσταντίνου, Περάκη Αλίκη και Σπαντιδάκη Ελένη, καθώς και ζωγραφιές των παιδιών του Παιδικού Σταθμού του ΠαΓΝΗ. Στη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ομιλία του προέδρου του σωματείου εργαζομένων, Δημήτρη Βρύσαλη και ακολούθησε η προβολή της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη, Το Τελευταίο Σημείωμα.

Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων έχει την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους καλλιτέχνες και τα παιδιά του Παιδικού σταθμού που τίμησαν την εκδήλωση μας με τις δημιουργίες τους, όπως και την εταιρεία διανομής κινηματογραφικών ταινιών Tanweer  για τη δωρεάν άδεια προβολής της ταινίας του Π. Βούλγαρη.

Η 1η Μάη είναι μέρα - σύμβολο για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, σύμβολο του αγώνα των λαών ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τη βαρβαρότητα.

Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του '36 στη Θεσσαλονίκη, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, την 1η Μάη του '44, όλους τους αλύγιστους της ταξικής πάλης που έδωσαν και τη ζωή τους για τα δικαιώματα της τάξης τους, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο που ύψωσε το ανάστημά της και επέβαλε με τους ηρωικούς αγώνες της το 8ωρο, ως αφετηρία για μία σειρά από κατακτήσεις στον 20ό αιώνα, που σήμερα τσακίζονται.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ 1Η ΜΑΗ

































Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *