Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

ΑΠΕΡΓΙΑ–ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2018

Κανένας μόνος του, ενωμένος συλλογικός αγώνας!

Συνεχίζουμε με “απεργία - αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα” και για το 2018!!!


Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες,

Η συμμετοχή των δημοσίων υπάλληλων στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σημείωσε σημαντική επιτυχία. Ακυρώσαμε το νόμο Μητσοτάκη και βασικές πλευρές του νομού Βερναρδάκη. Ακυρώσαμε σε σημαντικό βαθμό και την τροπολογία Γεροβασίλη. Οι εργαζόμενοι έδειξαν ένα μέρος της δύναμης τους. Και μόνο το γεγονός ότι η κυβέρνηση προωθεί την ηλεκτρονική και κατά μόνας αξιολόγηση δείχνει σε πόσο δύσκολη θέση έχει περιέλθει. Δείχνει τον βαθμό επιτυχίας της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ.

Το λεγόμενο πάγωμα της αξιολόγησης όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν κάλπικο. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υλοποιούσε την “αξιολόγηση” σε όλες τις οικονομικές υπηρεσίες, “έτρεχε” τα οργανογράμματα, τα περιγράμματα θέσης, την κινητικότητα, τη στοχοθεσία που συνδέονται με την αξιολόγηση.

Οι όποιες αυταπάτες είχαν κάποιοι συνάδελφοι ότι θα αξιολογούταν η επιστημονική τους κατάρτιση, κατέρρευσε μόλις πήραν την βαθμολογία στα χέρια τους. Αποδείχτηκε ότι η «αξιολόγηση» αποτελεί εργαλείο ανθρωποφαγίας και τιμωρίας.

Το σωματείο εργαζομένων καλεί ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα και για το 2018, όπως επαναπροκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕΔΗΝ και το σωματείο μας. Ταυτόχρονα, το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων θα πάρει πρακτικά μέτρα για την οργάνωση της απεργίας - αποχής, όπως ενημερώσεις, συσκέψεις, γενική συνέλευση κ.α.

O αγώνας συνεχίζεται απέναντι στην λεγόμενη αξιολόγηση που θέλει να συγκαλύψει την υποστελέχωση των υπηρεσιών, την ανταποδοτικότητα, τη λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, χωρίς τα αναγκαία μέσα, προσωπικό και κρατική χρηματοδότηση,  μακριά από τις ανάγκες του λαού και με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *