Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

ΟΥΤΕ ΓΗ – ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ! ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ!

Όλοι στο Παγκρήτιο Συλλαλητήριο στη βάση της Σούδας
την Κυριακή 13 Μάη 2018 !

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και οι προκλήσεις της τούρκικης κυβέρνησης είναι συνυφασμένες με τη δράση χωρών όπως ΗΠΑ, Ρωσία, Αγγλία, Γαλλία. Ποια από όλες ή ποια συμμαχία θα έχει τον πρώτο λόγο στον αυριανό κόσμο;

Χρέος όλων μας είναι να αντισταθούμε!

Με πρόσχημα τα «χημικά» πάλι ετοιμάζονται για το μακέλεμα των λαών (και των δικών τους) για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων, των σφαιρών επιρροής, το ξεκαθάρισμα των μεταξύ τους λογαριασμών.

Αυτή η τερατώδης συγκέντρωση πολεμικών δυνάμεων στη γειτονιά μας φέρνει τον πόλεμο μέσα στα σπίτια μας. Πάλι οι λαοί είναι που θα πληρώσουν με αίμα και προσφυγιά τα σχέδια τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εμπλέκει την Ελλάδα σε αυτό έγκλημα. Συμμετέχει σε Νατοϊκές στρατιωτικές ασκήσεις, στέλνει Έλληνες αξιωματικούς και στρατιώτες έξω από τα σύνορα της πατρίδας μας να υπερασπιστούν τι; Να υπερασπιστούν τα συμφέροντα μια χούφτας επιχειρηματικών ομίλων που για αυτούς ματώνει χρόνια τώρα ο κάθε εργαζόμενος. Παρά τις υποκριτικές συμπάθειες παραγόντων της κυβέρνησης για το λαό της Συρίας η πρόσφατη παρουσία 2 αμερικάνικων κατασκοπευτικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου τους βγάζει επιδεικτικά τη γλώσσα.

Τα ελληνοτουρκικά με την όλο και πιο επιθετική στάση της Τουρκίας, οι διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας, οι παραβιάσεις ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου, οι απειλές για την ΑΟΖ στο Αιγαίο, την Κύπρο, δεν είναι "καρπός εσωτερικών προβλημάτων", είναι αξιώσεις της αστικής τάξης της Τουρκίας στο πλαίσιο ευρύτερων σχεδιασμών και παζαριών στην περιοχή. Οι ανταγωνισμοί των κυρίαρχων τάξεων των δύο χωρών, δεν είναι υπόθεση των δύο γειτονικών λαών. Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να μοιράσουν μεταξύ τους και κάθε βήμα ένταξης στο "παιχνίδι" εγκυμονεί θανάσιμους κινδύνους.

Στο ομηρικό μακελειό που ο ιμπεριαλισμός ετοιμάζει χρέος όλων είναι να αντισταθούμε!

Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην “πρόβα πολέμου” και στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών.

Να μη χρησιμοποιηθεί το έδαφος της χώρας μας ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Ούτε γη ούτε νερό ούτε αέρας, καμία διευκόλυνση σε αυτούς που σκορπούν θάνατο στους γείτονες λαούς.

Να κλείσει η βάση της Σούδας και να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.

Να δυναμώσει η κοινή πάλη κι αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.

απαιτώντας - διαδηλώνοντας

• Όχι στην ελληνική υποστήριξη στις δολοφονικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών ενάντια στο λαό της Συρίας και αλλού.
• Να κλείσουν τώρα οι βάσεις.
• Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά.
• Όχι στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, ειρήνη φιλία των λαών.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο Παγκρήτιο Συλλαλητήριο στη βάση της Σούδας την Κυριακή 13 Μαΐου και να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία του σωματείου μέχρι την Τετάρτη 9 Μαΐου προκειμένου να διευρυνθεί η δυνατότητα να τεθεί πούλμαν, εφόσον υπάρχει συμμετοχή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *